Armani nastavlja sa sjajnim partijama

Potop Bayerna u Milanu

Košarkaši milanskog Armanija na svom su parketu večeras razbili minhenski Bayern rezultatom 75:51. 

Ettore Messina večeras je održao pravi mali sat košarke svom sunarodnjaku Andrei Trinichieriju koji ove sezone radi odličan posao s ekipom Bayerna. 

Od početka do kraja utakmice Armani je fantastičnom timskom obranom gazio Nijemce te ih do kraja utakmice ostavio na mizernom 51 poenu što je daleko najmanji broj poena koji je ove sezone jedan tim postigao u euroligaškoj utakmici. Već na poluvremenu je bilo ogromnih 42:20 za Armani i bodovi su poslije samo 20 poena Bayerna za poluvrijeme već biti upisani na konto talijanskog tima. Messina svom kolegi nije dozvolio ni popravljanje dojma u poluvremenu jer milanski tim nogu s gasa nije skidao svih 40 minuta što je dovelo do sigurne i velike pobjede nad timom koji je jedno od prijatnijih iznenađenja ove sezone u Euroligi.

Ujednačeni napad domaćina predvodio je Rodriguez s 14 poena dok je Punter dodao 12. Kod očajnog Bayerna jedini vrijedan spomena bio je Reynolds s 12 poena. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.