Armani rutinski pobijedio Albu u Berlinu

Milanski tim u odličnoj formi

Armani rutinski pobijedio Albu u Berlinu

Košarkaši milanskog Armanija došli su do nove euroligaške pobjede u Berlinu nad Albom rezultatom 84:70. 

Nije obećavajuće krenula za goste ova utakmica budući da se u 1/4 nikako nisu mogli priviknuti na neugodnu obranu domaćeg tima.

Ipak, već u nastavku, tačnije u 2/4 Armani je došao do svoje igre koja ga krasi u posljednje vrijeme pa su pet poena deficita nakon 1/4 s lakoćom pretvorili u +8 na poluvremenu. U nastavku se igralo izjednačeno, treći period doslovno je protekao u igri 'koš na koš' pa je i u ulazu u zadnjih 10 minuta Armani vodio osam poena razlike. Ipak, u završnici se razlika u kvaliteti ova dva tima vidjela do kraja pa je tim Ettorea Messine na kraju došao do sigurnih +14 i novom vrijednom pobjedom.

Leday je bio najefikasniji kod gostiju sa 16 poena a po 14 su dodali Punter i Datome. Benn Lammers je s 18 bio najbolji strijelac kod Albe dok je 16 ubacio Jayson Granger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti