Zeničani su posljednje dvije utakmice kod kuće pobijedili Sparse i Široki, te se sutra nadaju i trećoj uzastopnoj pobjedi u zeničkoj Areni

OKK Čelik dočekuje KK Promo

Pandža: Kup takmičenje je prava farsa u režiji KSBiH

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Košarkaši Čelika sutra će u okviru 16.kola prvenstva BiH dočekati ekipu Proma iz Donjeg Vakufa.

Zeničani nakon 13 utakmica imaju omjer od sedam pobjeda i šest poraza, dok je ekipa Proma nakon 14 mečeva na omjeru šest pobjeda i osam poraza.

Uoči sutrašnjeg meča danas je u prostorijama OKK Čelik održana i press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili predsjednik kluba Goran Bulajić, šef struke Josip Pandža i košarkaš Benjamin Bajramović.

Prvi čovjek kluba kazao je nešto više o situaciji u klubu, te narednim utakmicama Čelika u prvenstvu i Kupu

«Nažalost imali smo smrtni slučaj unutar ekipe, odnosno od našeg Harisa Ćurevca preminuo je otac, tako da nas je to sve uzdrmalo i poremetilo. Nadam se da će Haris smoći snage uz našu podršku da sve to prebrodi. Sutra igramo protiv Proma, koji nas je nadigrao u prvoj utakmici, tako da imamo volje i želje za revanšizmom. Prošlo kolo smo bili slobodni, a sada nas čekaju dvije utakmice u par dana i nadam se da ćemo odigrati dobro i nastaviti sa dobrim rezultatima", kazao je Goran Bulajić

Trener Zeničana upozorava na sutrašnjeg protivnika, ali vjeruje u svoj tim, iako će biti oslabljeni za važnog igraća.

«Želim Harisu i bratu da nađu neki unutrašnji mir, bit će potrebno vrijeme mi smo uz njega i stojimo mu na raspolaganju u svemu. Kada je u pitanju utakmica, nismo baš koncentrirani zbog tog slučaja, ali moramo se sabrati jer nas je Promo demolirao u prvom dijelu sezone i to je jedina utakmica, gdje nas je neko nadigrao u svim segmentima igre u ovoj sezoni. Promo je nezgodna ekipa na američki pogon, imaju sjajnog Wilsona, jednog od najboljih igrača lige i očekuje nas težak zadatak. Nepredvidivi su, a mi imamo ranu iz tog prvog dijela i pokušat ćemo im uzvratiti za taj poraz. Svi su zdravi i na dispoziciji osim Ćurevca, nadam se da ćemo naći motiv i da ćemo odigrati dobar meč i pobijediti. Imamo veliki nedostatak što on neće igrati, ali vjerujem da oni koji dobiju šansu da će iskoristiti svoju minutažu. " ističe Pandža.

Osvrnuo se trener Zeničana i na sramotan odnos prema takmičenju nazvanom po najboljem košarkašku u historiji BiH

"Imam potrebu da kažem da Kup takmičenje nazvano po velikom Mirzi Delibašiću ima toliko anomalija. Taj Kup je poredan tako da prošlogodišnji pobjednik. već je u ovoj godini polufinalista Kupa automatski, to ljudi nigdje nema. I onda tri ostala člana se biraju tako da mora biti jedan bošnjački, jedan hrvatski i jedan srpski predstavnik, to ne postoji nigdje i kakvu mi to poruku šaljemo. To vam je isto da u Španiji, da igra jedan iz Baskonije, jedan Andaluzije i jedan Katalonije, to nema nikakvog zdravog razuma. Mi imamo svjetsku priču da je neki trećeligaš u nogometu izbacio jedan Real Madrid i to je mjesto postalo popularno u cijelom svijetu. Zašto recimo u Tešanj ne bi dolazila jedna Igokea ili u Vitez jedan Široki ili neko drugi, uzimam za primjer samo. To je primjer da se igra zajednički Kup i da Mirza Delibašić nosi Kup kroz cijelu državu i kako treba da bude. Meni generalno tako je besmisleno igrati Kup da neki mogu biti automatski u polufinalu Kupa na osnovu prošlogodišnjih zasluga nema veze s razumom. Znam da će ovo izazvati mnoge polemike, ali ja generalno stojim iza svog mišljenja i Kup završnicu trebaju igrati najbolji, a ne prema nekom nacionalnom ključu ili da nas vade iz nekih torova", kazao je Pandža.

Prvotimac Benjamin Bajramović nada se da će igrači ispoštovati dogovor iz svlačionice i onda neće biti ni upitna pobjeda u sutrašnjem meču.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Sutra nas očekuje teška i bitna utakmica, to je jedina ekipa koja nas je jedina nadigrala u prvom dijelu sezone. Ako se budemo držali plana iz svlačionice, pobjeda sigurno neće izostati. Sve je do nas, ako budemo na našem nivou, pobjeda neće doći u pitanje, moramo slušati ono što nam trener kaže i to moramo prenijeti na teren", kazao je Bajramović

Utakmica OKK Čelik i KK Promo igra se u subotu od 17 sati u zeničkoj Areni, naravno zbog epidemiološke situacije bez gledatelja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.