Sjajna igra i velika pobjeda Čelika protiv Sparsa
Božović je i večeras pokazao da je jedan od najboljih igrača lige, a gosti iz Sarajeva nisu imali riješenja za sjajnu igru domaćina u kojima se posebno istakao centar OKK Čelik

Lider pao u zeničkoj Areni

Sjajna igra i velika pobjeda Čelika protiv Sparsa

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkšaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru 12. kola Premijer lige BiH dočekali lidera na tabeli ekipu Sparsa. U veoma dobroj utakmici u kojoj su samo falili gledaoci na tribinama na kraju je slavila ekipa Čelika rezultatom 74:65.

Zeničani su u ovaj duel ušli s omjerom od pet pobjeda i šest poraza, dok su Sparsi u Zenicu doputovali kao lideri na tabeli sa devet pobjeda i samo jednim porazom na svome kontu.

Gosti su kao apsolutni favoriti ušli u ovaj meč, ali crno-crveni su još jednom pokazali da imaju veoma kvalitetnu ekipu, koja može igrati, ali i pobijediti svaku ekipu u ligi. Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri, a na kraju prvog perioda na semaforu je bilo 17:19 za ekipu Sparsa. U drugoj četvrtini sjajna igra izabranika Josipa Pandže, odlična igra u odbrani i napadu, što im je donijelo vodstvo. Na kraju druge četvrtine na semaforu je bilo 41:29 za OKK Čelik.

U trećoj četvrtini gosti su pokušali da se potpuno vrate u meč, ali Čelik je ponovo igrao dobru odbranu, te su uspjeli da zadrže vodstvo. Na kraju trećeg perioda na semaforu je bilo iznenađujućih, ali potpuno zasluženih 55:40 za domaći tim.

U posljednjoj četvrtini gosti su pokušali sve da se vrate u utakmicu, ali danas je Čelik jednostavno bio bolji u svim segmentima igre. Zeničani su odigrali odbranu kao iz udžbenika i na kraju zasluženo slavili veliku pobjedu nad favorizovanim gostom. Na kraju je bilo konačnih 74:65 (17:19, 24:10, 14:11, 19:25) za Čelik.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci utakmice, ponovo je sjajan bio Milivoje Božović, za kojeg gosti nisu imali rješenja, centar Čelika postigao je 19 poena uz 10 skokova, Haris Delalić je dodao 14, a Haris Ćurevac 13 poena. U redovima gostiju iz Sarajeva, Kenan Kamenjaš je imao 20 poena i 10 skokova, dok je Almir Hasandić dodao 12 poena.

Čelik je nakon ove pobjede na omjeru od šest pobjeda i šest poraza na petoj poziciji na tabeli, s druge strane Sparsi su upisali drugi poraz, ali bez obzira ostali su na vrhu tabele s omjerom od devet pobjeda i dva poraza.

Top Komentari

HerL
Cisti dokaz da ova ekipa Čelika ima stvarno dobru ekipu.Dosta oscilacija ima, ali na proljece sa dva do tri igraca ekipa bi mogla komotno igrati ABA ligu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi