Pandža: Ako ponovimo igru kao protiv Sparsa rezultat neće izostati
Trener OKK Čelik nada se da će njegov tim odigrati kao i protiv Sparsa, te rezultat ne bi trebao izostati

OKK Čelik dočekuje HKK Široki

Pandža: Ako ponovimo igru kao protiv Sparsa rezultat neće izostati

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sutra će u zeničkoj Areni u okviru 14.kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Širokog.

To će biti duel četvrte i pete ekipe na tabeli, te se sigurno očekuje zanimljiv meč. Zeničani u ovaj duel ulaze nakon velike pobjede i sjajne igre prošlog petka, kada su u Areni porazili lidera na tabeli, ekipu Sparsa. S druge strane Široki je posljednje dvije utakmice izgubio, od Bosne i Zrinjskog.

Trener OKK Čelik Josip Pandža svjestan je kvalitete sutrašnjeg protivnika, ali se nada da će njegov tim ponoviti pristup i igru kao protiv Sparsa, te da će ubilježiti novu pobjedu.

«Puni smo samopouzdanja nakon pobjede i igre protiv Sparsa. Ta utakmica je pokazala da ovaj tim ima kvalitete, odigrali smo sjano, posebno u odbrani i veoma sam zadovoljan bio nakon te utakmice. Ipak sutra nam dolazi Široki, koji je istina u maloj krizi, ali to je dobra ekipa, koja će se sutra pokušati vaditi protiv nas. Oni imaju sigurno imperativ pobjede, jer liga je dosta izjednačena, mala je razlika između ekipa u vrhu i donjem dijelu tabele» ističe Pandža.

Ako njegov tim bude imao pravi pristup ne sumnja u pobjedu

«Vidite nakon sjajne igre i pobjede protiv Slobode u Tuzli, dočekali smo Leotar u Zenici, loše smo ušli u utakmicu i na kraju izgubili. Iskreno se nadam da ćemo sutra igrati i ponašati se na terenu, kao na meču protiv Sparsa jer onda ne sumnjam u pobjedu. Svi igrači su zdravi i spremni da sutra ostave srce na terenu, kako bi upisali novu pobjedu, koja bi nas zadržala u gornjem dijelu tabele», kaže trener Zeničana.

Trenutno ne misle mijenjati šta u igračkom kadru

«Pa iskreno nemamo šta da mijenjamo, momci dobro treniraju daju sve od sebe, naravno da bi svaki trener volio što bolji roster i više kvalitetnih igrača, ali ni finansije nam ne dozvoljavaju da sada nešto tražimo. Trenutno ne razmišljamo o novim igračima, pa vidjet ćemo šta će se dalje dešavati u toku prvenstva», kazao je za SportSport.ba Josip Pandža.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Čelik nakon 12 odigranih utakmica ima omjer od šest pobjeda i šest poraza, dok je Široki nakon 11 odigranih mečeva na omjeru od sedam pobjeda i četiri poraza.

Utakmica između OKK Čelik i HKK Široki igra se u petak u zeničkoj Areni od 17 sati, bez prisustva publike zbog epidemiološke situacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi