Josip Bender će dobiti priliku da se dokaže

Novo lice na pripremama Željezničara · Saznajemo

Edmir Škorić

Fudbalski klub Željezničar danas nastavlja pripreme, a drugogplasirani tim Premijer lige narednih će dana boraviti u Međugorju.

Međugorje je zimska baza Željezničara dugi niz godina i Plavi će pokušati da se u narednim danima u dobrim uslovima što bolje spreme za drugi dio sezone. U Sarajevu uslovi nisu idealni, pa je put u Hercegovinu kao i obično neminovan.

Ekipa će danas odraditi prvi trening, a na treninzima će biti i novo lice. Radi se o golmanu Josipu Benderu, koji ima 25 godina i visok je 190 centimetara.

Rođen je u Dubrovniku, branio je u Solinu prvi dio sezone, a prethodno je nastupao za Zadar, RNK Split i Primorac 1929, a izdanak je Hajdukove škole nogometa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se o golmanu koji svakako zaslužuje priliku, ali u narednim danima će morati da se dokaže Amaru Osimu i njegovim asistentima ako želi (p)ostati član Željezničara.

Filip Erić i Irfan Fejzić bi tako mogli dobiti konkurenciju. I jedan i drugi su znali da briljiraju, ali i da zakažu u nekoliko navrata, pa se ne može reći da Osim nije zaineresovan za dovođenje golmana koji bi donio dodatnu sigurnost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.