Pripremni meč

Uvjerljiva pobjeda Zrinjskog

Edmir Škorić

Zrinjski je danas odigrao prijateljski susret s Croatia Zmijavci i slavio je sa sigurnih 3:0.

Bh. premijerligaši uveliko se spremaju za nastavak sezone, a počeli su i sa odigravanjem pripremnih utakmica.

Zrinjski, koji je sada u rukama perspektivnog bh. stručnjaka Sergeja Jakirovića, bio je siguran protiv Croatije Zmijavci.

Od početka Mostarci prijete ka golu Croatije, ali Bilbija i Arežina su izblokirani, da bi u 14. minuti Bilbija postigoa gol za 1:0 nakon asistencije Bekića. Neposredno prije gola Zrinjskog dobru je šansu imao i Ivančić, ali je nedostajalo preciznosti u njegovom udarcu. Bilo je još nekoliko prilika, ali se na odmor odlazi s rezultatom 1:0.

Sredinom drugog dijela Vukoja nakon sjajne akcije i razmjene dodavanja s Kunićem postiže gol za 2:0, da bi u 66. minuti postavljen konačan rezultat, a strijelac je bio Filipović nakon asistencije Sahitija.

Zrinjski - Croatia Zmijavci 3:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Varvodić, Ćorluka, Jakovljević, Gačić, Bekić, Arežina, Enin, Bilbija, Todorović, Govedarica, Ivančić.

Croatia: Tomić, Bešlić, Salčinović, Dadić, Erick, Begić, Karoglan, Šuto, Mešanović, Todorić, Mrkonjić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.