Sergej Jakirović: Mladi igrači nisu dovedeni da budu šminka već da napreduju i budu konkurentni

Plemići doveli nekoliko mlađih nogometaša

Sergej Jakirović: Mladi igrači nisu dovedeni da budu šminka već da napreduju i budu konkurentni

Ekipa HŠK Zrinjski od vikenda formu za drugi dio prvenstva brusi u Međugorju.

Ekipa SportSport.ba portala danas je boravila na treningu Plemića i uvjerila se u sjajnu atmosferu među igračima tima koji je trenutno na šestoj poziciji u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

Novi trener ekipe Sergej Jakirović je u treninge unio dosta novoga, a u današnjih sat i pol vremena primjećeno je, uz odličnu atmosferu, ruku na srce i mnogo više kompetitivnosti nego su ga nogometaši šesterostrukog prvaka imali i na nekim utakmicama. Sergeja Jakirovića smo pitali, obzirom da je već kroz nekoliko treninga dobio uvid u momčad, kako on vidi sve to na početku priprema.

"Momčad je izanalizirana, te smo vidjeli koje su to dobre a koje loše stvari u ekipi" - otpočeo je Jakirović i dodao:

"Evidentno je da ima stvari za popraviti i na njima radimo od prvog dana. Do prvenstva je još šest tjedana, znači i više nego dovoljno vremena da igrači akceptiraju sve one ideje koje ja i moj stožer donosimo sa sobom. Nadam se da ćemo ovaj prvi dio priprema proći bez ozljeda i da ćemo se dovoljno fizički spremiti jer bez toga nema ništa u modernom nogometu i kroz slijedeće utakmice ćemo dobiti odgovore kako se naša vizija razvija."

Možda je premalo vremena prošlo no šta vam prvi dojmovi govore, šta je bilo najslabije i na što stavljate akcenat na treninzima?

"U analizi jesenskog dijela prvenstva vidjeli smo da smo primili 11 golova iz kontinuiranog napada. Znači slabo čuvamo nogometaše u 16-ercu, posebno izmešu 5 i 16 metara ima dosta prostora što je čista stvar odgovornosti i volje. Dosta golova primilo se i iz prekida, u situacijama kada se pusti igrač, te na kompaknosti i osnovnim mehanizmima u igri. Posla je dosta, no smatram da i imamo dosta i kvalitete te da će se sve zamisli moći sprovesti na terenu."

Ono što je primjetno u zadnjih nekoliko dana jeste da se tim podmlađuje, a čini se da navijači pozdravljaju takvu politiku, no ipak se pitaju hoće li u dogledno vrijeme 'sletjeti' i kakvo zvučnije ime u Zrinjski?

"Ako ćemo gledati zvučna imena, tim ih je pun, pa smo opet završili šesti na polusezoni. To ništa ne garantira. Mene više zanima da su momci karakterni, gladni i željni dokazivanja, da su željni i ambiciozni i da iz dana u dan bivaju bolji. Naravno da imamo kostur tima koji je bio i do sada u polusezoni, ali smatram da je potrebna svježa krv i ovi mladi nogometaši, ne želim da tu budu radi šminke, nego da ih razvijamo. Mi u pravilniku imamo to da 4 igrača ispod 21 godine moraju biti u zapisniku. Ja ne želim da ti mladi momci budu s nama tu tek da ih vodimo na putovanja, već da budu konkurentni i da igrače koji su im konkurencija, a i sebe, tjeraju da budu još bolji." - kazao je Sergej Jakirović za SportSport.ba.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grohot
auujaa bljakirovicu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi