Englez povrijeđen

Fanimov odlazak na pripreme u Hrvatsku pod upitnikom

Midhat Šljivak

FK Sarajevo mogao bi na pripreme u Umag otputovati bez engleskog fudbalera Matthiasa Fanima.

Krilni napadač tima sa Koševa ima problema sa povredom mišića natkoljenice, a svakako da bi njegov izostanak sa glavnog dijela priprema bio veliki hendikep za bh. šampiona.

On nije trenirao sa klubom u prethodnom periodu. Propustio je i prijateljski meč protiv Višića, a pod upitnikom je i za završni dio priprema u Umagu.

Fanimo će u narednim danima biti podvrgnut dodatnim pretragama i nakon toga će se znati da li će putovati u Umag sa ostatkom ekipe.

Bordo tim će na pripremama u Hrvatskoj boraviti od 28. januara do 9. februara, a tamo će odigrati tri prijateljske utakmice.

Ovako izgleda raspored utakmica:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

30. januar: Sarajevo - Domžale
2. februar: Sarajevo - Levski Sofia
8. februar: Sarajevo - Triglav

Pred sami početak drugog dijela sezone bit će odigran još jedan meč, a protivnik će biti naknadno određen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.