FOTO - EPA

Šta se dešava sa Miralemom Pjanićem? Petnaest mjeseci bez pogotka

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački veznjak Miralem Pjanić proživljava najteže dane u karijeri i sada se može reći da je njegov prelazak uz Juventusa u Barcelonu zapravo pogrešan potez.

Šef stručnog štaba Barcelone, nizozemski stručnjak Ronald Koeman, sve manje i manje vjeruje našem veznjaku, koji mu se nije uspio nametnuti.

Nezadovoljan je Pjanić svojim statusom, nezadovoljan je Koeman sa onim što Miralem pruža na terenu kada dobije priliku, a nezadovoljni su i navijači iz Bosne i Hercegovine, koji u nizozemskom stručnjaku zapravo vide glavnog krivca za Pjanićevu trenutnu situaciju.

Međutim, da nije samo do Koemana, odnosno da je Pjanić u "slobodnom padu" može se lako uočiti analizirajući njegovu posljednju sezonu u Juventusu, kao i ovu u Barceloni.

Recimo, Pjanić je u dosadašnjem dijelu sezone za Barcelonu odigrao ukupno 21 utakmicu od čega je jedanaest puta na terenu najamanje proveo 45 minuta i u tom periodu bosanskohercegovački veznjak nije uspio postići pogodak, a ni upisati asistenciju.

Ali, ni to nije sve, odnosno Pjanićev golgeterski "post" traje mnogo duže. Bosanskohercegovački napadač već 15 mjeseci nije postigao pogodak, a u tom periodu za Juventus, Barcelonu i reprezentaciju je odigrao 62 utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Istina, Pjanić nikada nije bio veznjak koji u sezoni konstatno postiže dvocifren broj pogodaka, no podatak koji kaže da je posljednji put mrežu tresao 19. oktobra 2019. na duelu Juventusa i Bologne ipak mnogo toga govori.

Svakako da ovi podaci zabrinjavaju, pogotovo jer se bliže kvalifikacije za Mundijal, a očito je da je igrač od kojeg se uz Džeku najviše očekuje, ne pruža partije kakve je pružao u bliskoj prošlosti. Bosni i Hercegovini treba stari Miralem Pjanić, ali veliko je pitanje da li će u Barceloni moći doći na nivo zbog kojeg je zapravo ovaj klub i doveo iz Juventusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.