Euroliga

Anadolu Efes razbio Zvezdu, Džanan Musa ponovo dobio šansu

Edmir Škorić

Anadolu Efes bio je uvjerljiv protiv Crvene zvezde u 22. kolu Eurolige.

Domaćin je u Sinan Erdem Dome u Istanbulu deklasirao goste iz Beograda rezultatom 86:72.

Već na startu meča turski tim dolazi do uvjerljive prednosti, pa vodi 14:3, a do kraja prve četvrtine već je bilo +16, pošto je rezultat na semaforu glasio 29:13.

Zvezda uspijeva da spusti zaostatak na osa poena, no onda nova serija Efesa, koji je do poluvremena ostvario prednost od 21 poen i gosti više nisu uspijevali da se vrate u meč.

Domaćin je konstantno održavao visoku prednost, da bi mirno odradio zadnjih 10 minuta i stigao do 12. pobjede, dok je Zvezdi ovo bio 15. poraz u Euroligi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Shane Larkin je bio posebno raspoložen, pa je ubacio 23 poena, dok je Micić dodao 13. Kod Zvezde Dobrić i Davidovac su bili najefikasniji sa po 12 poena.

Svoje minute dobio je i bh. reprezentativac Džanan Musa. Ušao je krajem druge dionice, odigrao je nešto manje od tri minute i upisa jednu asistenciju. Potom je ušao i u završnici meča, dvije minute prije kraja, promašio je jedan šut za tri i napravio dva faula.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.