Meč bez golova

Tuchel debitovao na klupi Plavaca: Nula Chelseaja i Wolverhamptona

Endin Čaušević

Fudbaleri Chelseaja večeras su odigrali meč bez golova protiv Wolverhamptona, a na klupi Plavaca debitovao je Thomas Tuchel.

Tuchel je prije nekoliko dana izabran za novog trenera Chelseaja nakon što je Frank Lampard dobio otkaz, ali u debiju nije uspio da dođe do pobjede protiv ekipe Wolvesa.

Chelsea je imao nekoliko sjajnih šansi večeras, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Plavci su zaprijetili već u 15. minuti preko Havertza, ali je Patricio sjajno odbranio njegov udarac.

U 39. minuti veliku šansu imao je i Rudiger koji je šutirao glavom, no Patricio i ovaj put odlično brani. U narednom napadu prijete i gosti preko Dendonckera koji šutirao malo iznad prečke Chelseaja.

Chelsea je u drugom dijelu imao incijativu, ali nikako nisu uspjeli da savladaju Patricija. Golman Wolverhamptona je briljirao i najzaslužniji je što je njegov tim večeras uspio da osvoji bod.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon ovog remija Chelsea je osmi sa 30 bodova, dok je Wolverhampton na 13. poziciji sa 23 boda.

U istom terminu igrali su Burnley i Aston Villa gdje smo vidjeli čak pet golova, a na kraju su slavili domaći sa 3:2. Golove za Burnley su postigli Mee, McNeil i Wood, dok su strijelci za Aston Villu bili Watkins i Grealish.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.