FS Italije ih kaznio

Ibrahimović i Lukaku suspendovani zbog nedavnog obračuna na terenu

Edmir Škorić

U utorak navečer su Zlatan Ibrahimović i Romelu Lukaku imali žestok verbalni sukob tokom polufinala Kupa između Intera i Milana.

Ibrahimović je počeo da provocira Lukakua, Belgijanac se "upalio", a zamalo je sve preraslo u žešći fizički obračun.

Bilo je uvreda s obje strane, a tada su obojica dobili po žuti karton od sudije Valerija, mada je Šveđanin u nastavku dobio drugi žuti karton, pa je isključen.

Disciplinska komisija Italijanskog nogometnog saveza raspravljala je o njihovom incidentu, na kraju su obojica dobili po meč suspenzije.

To znači da će Lukaku propustiti duel s Juventusom u polufinalu Kupa, mada je Belgijanac svakako suspendovan jer je "nabrao" dovoljno javnih opomena. Ibra će pak pauzirati naredne sezone u prvoj utakmici Kupa ukoliko bude i dalje član Milana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.