"Sviđa mi se ideja o dovođenju Džeke, ima ono što Lukaku nema"

Interova legenda priželjkuje bh. napadača

"Sviđa mi se ideja o dovođenju Džeke, ima ono što Lukaku nema"

Edmir Škorić

Interova legenda Giuseppe Bergomi smatra da bi Edin Džeko bio savršen napadač za Nerazzurre.

Inter je krenuo u akciju dovođenja bh. napadača koji je spreman napustiti Romu nakon svađe sa trenerom Paulom Fonsecom. Trenutno se vode pregovori, a jučer su direketori dvaju timova obavili razgovore.

Trenutno se najviše spominje razmjena igrača Alexis Sanchez - Edin Džeko.

"Inter bi dovođenjem Džeke poslao poruku svojim rivalima. Nerazzurri bi napravili korak više, a ako Džeko dođe s pravim mentalitetom, Inter bi dobio jednu novu dimenziju. S Džekom bi Inter mogao imati još jedno oružje kada bude igrao protiv ekipa koje se duboko brane", rekao je Bergomi za Gazzettu dello Sport, dodavši:

"Edin ima vazdušne vještine koje Lukaku još uvijek nema. Unatoč fizičkoj snazi, Lukaku nije jak u zraku i nema tako dobar udarac glavom".

"Moram priznati da sam i ja pomalo iznenađen, jako mi se sviđa ideja da potpišemo Džeku čak i ako zamišljam nogomet s klasičnim centarforom i napadačem koji mu stoji blizu. Moramo biti oprezni i oko bilo kakvih negativnih učinaka ", upozorio je Bergomi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, smatra da bi to donijelo i neke negativne stvari sa sobom, pa bi tako moglo da se desi da Lautaro Martinez sjedne na klupu.

“Sigurno će biti nemoguće vidjeti Lukakua, Lautara i Džeku kako igraju zajedno. Lautaro je nešto ipak dokazao tokom posljednjih godinu i pol. Ne bih želio da trpi psihološku reakciju zbog jednog jednog tako jakog i karizmatičnog napadača. Hmm, ko će onda na klupu?", pita se legenda Intera.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shik
I ode Lukaku opet kao i prije.Iz kluba u klub.Mozdamu Zlatan pomogne da dode u Milan.Trebamu podrska sa klupe..
1 2
Tz_Niko75
Lukaku je zvijer i ima sigurno 1 mjesto. Lautaro se bas ne uklapa u Conteovu formaciju. A takav klub mora imat 2 centarfora.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi