Bilo mu krivo što mu nije dodao loptu

Van Nistelrooy na jednom treningu poludio zbog Ronalda: "Govorio mu je da ide u cirkus"

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo već duže od deset godina igra na nevjerovatnom nivou, te je osvojio skoro sve što je mogao u svojoj karijeri.

Ronaldo je potez karijere napravio kada je 2003. godine iz Sportinga stigao u Manchester United gdje je stekao svoju slavu. U Unitedu je igrao do ljeta 2009. godine, a onda je otišao u Real Madrid.

Portugalac se na Old Traffordu probijao korak po korak i već tada je bilo jasno da se radi o vrhunskom igraču. Uvijek je duplo više radio na sebi od ostalih saigrača što se na kraju itekako isplatilo.

No, i u Unitedu je bilo trenutaka koji nisu baš bili lijepi. Jedan od njih je i okršaj kojeg je imao na treningu s legendarnim Ruudom van Nistelrooyjem, a detalje je nakon više od deset godina otkrio Rio Ferdinand.

"Za Ronalda se nije odmah desilo da se proslavi, ali se znalo da se radi o sjajnom fudbaleru. Volio je te lijepe poteze, a to voli i publika. I na treninzima je izvodio poteze i navikao je na udarce. Sjećam se jednom da Ruud to nije volio jer je tada on bio zvijezda u ekipi i čovjek koji je postizao mnogo golova", priča Ferdinand i nastavlja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Na jednom treningu Ronaldo je bio na strani s loptom i izvodio je sjajne poteze i driblinge, a Ruud je čekao loptu u šesnaestercu. Ronaldo mu nije dodao, a onda je Ruud poludio i počeo je da vrišti. Govorio je Ronaldu da treba biti u cirkusu, a ne na fudbalskom terenu. Naljutio se i otišao s treninga, a Ronaldu nije bilo jasno šta se dešava. Tada je imao svega 18 ili 19 godina".

Ipak, na kraju je Ronaldo itekako "prešišao" Van Nistelrooyja u Unitedu, a Nizozemac je na ljeto 2006. godine odlučio da napusti klub, te je potpisao za Real Madrid. Sir Alex Ferguson je nakon toga napad gradio na Ronaldu i Rooneyju i to se pokazalo kao pravi pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.