Miralem Pjanić prije odlaska u Barcelonu bio ponuđen još jednom velikanu
Foto - EPA

Juventus gledao opcije

Miralem Pjanić prije odlaska u Barcelonu bio ponuđen još jednom velikanu

M. Šljivak

Miralem Pjanić je u ljeto prošle godine potpisao za Barceloni.

Juventus je bh. veznjaka zamijenio za Arthura Mela, a u ovom poslu je Barcelona dobila dodatnih 10 miliona eura.

Međutim, Staroj dami nije Barcelona bila na prvom mjestu u potencijalnom zamjeni za Pjanića već je to bio Manchester United.

Bianconeri su, tvrdi poznati transfer mag Fabrizio Romano, pokušali da vrate Paula Pogbu i Pjanić je bio među ponuđenim igračima za razmjenu.

"Vrlo je vjerovatno da će Pogba otići jer to Mino Raiola odavno planira. Sve je otvoreno, a Pogba je počeo igrati kada je on izgovorio riječi o odlasku"; rekao je Romano i dodao je:

"Bit će interesantno vidjeti kakva će Pogbina cijena biti. Ostaje mu godina dana ugovora, a United je već jednom pogriješio kada ga je pustio. Uvijek su za njega tražili 100 miliona eura, ali niko neće lako platiti taj novac za igrača kojem je ostala godina dana ugovora", istakao je on.

Potom je otkrio da je Juventus nudio razmjenu prošlog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Juventus je nudio razmjenu koja je uključivala četiri imena. Douglas Costa, Miralem Pjanić, Adrien Rabiot i Aaron Ramsey su nuđeni, ali United je odbio takve prijedloge i tražio je novac. Vidjet ćemo hoće li na razmjenu pristati narednog ljeta i koja će cijena biti", rekao je Romano.

Pogba je upravo iz Juventusa 2016. godine stigao u Manchester United za 105 miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Pajver
M United nije glup kao Barsa da uzme nekakvog miralema
1 3
user1585249870
On je *****a... Kao da je Pele
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi