Arsenal - Manchester United 0:0

Šanse ostale neiskorištene za podjelu bodova u velikom engleskom derbiju

Edmir Škorić

Nogometaši Arsenala i Manchester Uniteda odmjerili su večeras snage na Emiratesu u okivru 21. kola engleske Premier lige, a na kraju nije bilo ni pobjednika, a ni pogodaka (0:0).

Veliki engleski derbi na trenutke nas je zabavljao, no većim dijelom utakmice nije bilo uzbuđenja i nekako je od početka djelovalo da će to biti meč s malo pogodaka i da je i jednima i drugima bitno samo da ne izgube.

Ali da je bilo šansi i to dobrih - bilo je i to na obje strane. Prvu ozbiljniju priliku imao je Fred, koji je u 20. minuti zaista lijepo i precizno gađao, no Leno sjajno brani.

U 30. minuti Pepe je lucidno gađao nakon što je odbrani Uniteda "prodao bicikl", ali je lopta otišla pored stative. Zatim uzvraća United preko Wan Bisakke koji glavom šutira pored gola, a onda Bruno Fernandes u 34. minuti u dobroj šansi, no loše puca.

Veliku priliku imao je rezervista Willian u 49. minuti, ali je izblokiran. Onda velki promašaj Cavanija u 58. minuti nakon dobrog ubačaja sa strane.

Tresao se okvir Unitedovog gola u 65. minuti. Slobodni udarac za domaće, nekoliko igrača se spremalo izvesti ga, a na kraju je Lacazette pucao i pogodio prečku.

Imao je Arsenal još dobrih pokušaja, United je vrebao iz kontri, ali je ostalo 0:0, mada je Cavani u 89. minuti imao izuzetnu šansu nakon ubačaja Wan Bissake s desne strane. U nadoknadi je došlo do sudara između Lacazettea i Maguirea. Stoper Uniteda se pridigao, no Francuz nije mogao da nastavi meč.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, treba naglasiti i da je Martin Odegaard debitovao za Topnike, pošto je u 83. minuti zamijenio Smith Rowea. 

Manchester United ostaje drugi s 41 bodom, ali City sada ima tri boda više i utakmicu manje. Arsenal je došao ispred Chelseaja i sa 31 bodom zauzima osmo mjesto. Šest bodova trenutno je udaljen od pozicija kojima teže, a koje garantuju nastup u Ligi pdrvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.