Navodno je sve dogovoreno

Tradicija ispred novca: Sergio Ramos od ljeta u Engleskoj!

Edmir Škorić

Sergio Ramos može da bira gdje će nastaviti karijeru, ali je skoro pa sigurno da to neće biti u Madridu.

Ramosu na ljeto ističe ugovor i navodno se do sada nije dogovorio s Realom oko nastavka saradnje. U Madridu smatraju da je vrijeme za promjene i mlađe igrače, pa će španski reprezentativac nakon 16 godina napustiti klub.

Njegov brat Rene Ramos trenutno pregovara s brojnim klubovima i prva opcija je doći u atraktivnu Premier ligu, a Manchester United je najizglednija destinacija.

Ramos je imao bogate ponude iz Azije koje je odmah odbio jer mu se ne ide iz Evrope, kao i njegovoj porodici, a navodno mu PSG-ov novac nije zanimljiv jer želi ponovo biti dio kluba s velikom tradicijom.

Pa ako već želite igrati u jednom takvom klubu u engleskoj Premier ligi, Manchester United se nameće kao pravi izbor. Mediji u Engleskoj već najavljuju predugovor koji bi bio potpisan, a od ljeta bi Ramos put Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ramos bi u Unitedu imao platu preko 200 hiljada eura sedmično, a osim Uniteda, koji već konkretno pregovara, interes su navodno pokazali Manchester City i Liverpool, no prema izvorima bliskim igraču, Crveni vragovi su na pol poziciji.

Ramos je osvojio četiri naslova Lige prvaka s Realom, pet u La Ligi, a bio je svjetski prvak sa Španijom 2010. godine. Prvenstva Evrope s Furijom je osvajao 2008. i 2012. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.