Šanse ostale neiskorištene za podjelu bodova u velikom engleskom derbiju

Arsenal - Manchester United 0:0

Šanse ostale neiskorištene za podjelu bodova u velikom engleskom derbiju

Edmir Škorić

Nogometaši Arsenala i Manchester Uniteda odmjerili su večeras snage na Emiratesu u okivru 21. kola engleske Premier lige, a na kraju nije bilo ni pobjednika, a ni pogodaka (0:0).

Veliki engleski derbi na trenutke nas je zabavljao, no većim dijelom utakmice nije bilo uzbuđenja i nekako je od početka djelovalo da će to biti meč s malo pogodaka i da je i jednima i drugima bitno samo da ne izgube.

Ali da je bilo šansi i to dobrih - bilo je i to na obje strane. Prvu ozbiljniju priliku imao je Fred, koji je u 20. minuti zaista lijepo i precizno gađao, no Leno sjajno brani.

U 30. minuti Pepe je lucidno gađao nakon što je odbrani Uniteda "prodao bicikl", ali je lopta otišla pored stative. Zatim uzvraća United preko Wan Bisakke koji glavom šutira pored gola, a onda Bruno Fernandes u 34. minuti u dobroj šansi, no loše puca.

Veliku priliku imao je rezervista Willian u 49. minuti, ali je izblokiran. Onda velki promašaj Cavanija u 58. minuti nakon dobrog ubačaja sa strane.

Tresao se okvir Unitedovog gola u 65. minuti. Slobodni udarac za domaće, nekoliko igrača se spremalo izvesti ga, a na kraju je Lacazette pucao i pogodio prečku.

Imao je Arsenal još dobrih pokušaja, United je vrebao iz kontri, ali je ostalo 0:0, mada je Cavani u 89. minuti imao izuzetnu šansu nakon ubačaja Wan Bissake s desne strane. U nadoknadi je došlo do sudara između Lacazettea i Maguirea. Stoper Uniteda se pridigao, no Francuz nije mogao da nastavi meč.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, treba naglasiti i da je Martin Odegaard debitovao za Topnike, pošto je u 83. minuti zamijenio Smith Rowea. 

Manchester United ostaje drugi s 41 bodom, ali City sada ima tri boda više i utakmicu manje. Arsenal je došao ispred Chelseaja i sa 31 bodom zauzima osmo mjesto. Šest bodova trenutno je udaljen od pozicija kojima teže, a koje garantuju nastup u Ligi pdrvaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAZIJASAISTOKA_
Steta propustenih prilika VELIKANA(sa osvojenom LIGOM SAMPIONA)...sretno u ostatku prvenstva, i VELIKANU, a i SAMPIONIMA od 8 mjesta PA DOLE...
4 12
user1583752673
Arsenal bio bolji
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi