Transfer od ljeta

Sve je gotovo: Upamecano ide u Bayern, Leipzig mu pronašao zamjenu

Edmir Škorić

Traženi defanzivac Dayot Upamecano od ljeta će biti igrač Bayerna.

Bayern će aktivirati otkupnu klauzulu od 42 miliona eura i tako dovesti sjajnog štopera, ali u Leipzigu ne brinu, već su pronašli zamjenu.

Umjesto Upamecana, Leipzig će od ljeta u odbrani iamti Mohameda Simakana, koji za nešto više od 15 miliona eura stiže iz francuskog Strasbourga.

Simakan je bio blizu transfera u Milan ranije ovog mjeseca, željeli su ga još neki njemački timovi, ali Sky tvrdi da je na kraju Leipzig sve "zatvorio".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada se sve sagleda, čini se da će ovo biti posao koji će zadovoljiti oba kluba, ali i same igrače. Svako od njih pravi korak više u karijeri...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.