Mladi golman pronašao posao i 'okačio rukavice o klin'

Osvojio je titulu u Premijer ligi, pa u 23. godini rekao 'zbogom' nogometu: "Tako je moralo da bude"

Samir Mlaćo
Ivan Trifković, svojevremeno velika bh. golmanska nada, odlučio je reći 'zbogom' nogometu.

Trifković je posljednji angažman imao u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, a branio je i za omladinske selekcije FK Sarajevo, a zatim i za FK Olimpik, HŠK Zrinjski, te HNK Čapljina. Bio je pozivan i u omladinske selekcije naše reprezentacije, predviđali su mu blistavu karijeru.

U prvom dijelu sezone u Prvoj ligi RS upisao je 14 nastupa. Za Zrinjski je upisao nekoliko nastupa u Premijer ligi i osvojio naslov prvaka, no došlo je vrijeme za rastanak od aktivnog bavljena nogometom.

Razlog je posao koji je 'dobio', a za SportSport.ba priznaje da mu nije bilo nimalo lako kada je morao odlučiti.

“Odluku je zaista bilo teško donijeti. Čitav život sam u sportu, ali tako je moralo da bude. U našoj zemlji samo par klubova funkcioniše kako treba, sve ostalo je haos. Okrećem se poslu“, priča Trifković.

Sa Zrinjskim je osvojio naslov prvaka u sezoni 2017/18. Sasvim razumljivo, period u Plemićima izabrao je za najljepši u karijeri.

“Svugdje je bilo lijepo na svoj način. Najljepši period ipak je taj u Zrinjskom kada smo bili prvaci“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošao je mnogo toga u nogometu, vidio lijepe stvari koje sa sobom nosi najvažnija sporedna stvar na svijetu, ali i one tamnu stranu. Želi zadržati sve za sebe i pamtiti samo ono što je pozitivno.

“Lijepo je biti u sportu, razvijati se u tom pravcu i sve što ide uz to, ali u našoj zemlji na niskim je to granama. Nažalost. Opet, to je samo moje mišljenje“, dodao je Trifković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.