Kandidat za UO Zlatan Velić “nikada neće imati podršku UNFKS i Hordi Zla”

Razlozi moralne i etičke prirode

Kandidat za UO Zlatan Velić “nikada neće imati podršku UNFKS i Hordi Zla”

Edmir Škorić

Udruženje navijača FK Sarajevo poslalo je dopis FK Sarajevo povodom nagovještaja da bi Zlatan Velić kao nekadašnji predsjednik UNFKS mogao postati član Upravnog odbora.

Kompletno saopštenje pročitajte ispod:

Nedavno se u medijima pojavio nagovještaj da gospodin Hajrudin Kapetanović treba postato novi predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo. Nakon razgovora sa gospodin Kapetanovićem, inače dugogodišnjim članom Udruženja navijača FK Sarajevo, dužni smo Vas upoznati sa određenim činjenicama, a za koje smo saznali da su bile preduslov da gospodin Kapetanović prihvati prijedlog za imenovanje na mjesto predsjednika UO FK Sarajevo.

Naime, kako nam je rečeno u pomenutom razgovoru gospodin Kapetanović je prihvatio taj prijedlog nakon što mu je gospodin Zlatan Velić, prema našim saznanjima trenutni Savjetnik za članstvo FK Sarajevo, saopštio kako će njih dvojica imati podršku UNFKS, tj. navijačke grupe Horde zla Sarajevo za kandidaturu na dva upražnjena mjesta u Upravnom odboru FK Sarajevo.

Ovim putem Vas obavještavamo da pomenuti gospodin Zlatan Velić nikada neće imati podršku UNFKS, niti navijačke grupe Horde zla Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Razlozi za navedeni stav prema pomenutom gospodinu su moralne i etičke prirode. Naime, na dan 04. 10. 2009. godine kada se u Širokom Brijegu desila najveća tragedija na sportskim terenima u BiH, prilikom čega je ubijen navijač FK Sarajevo Vedran Puljić, ranjeno šest navijača, te još šest uhapšeno, a naknadno i osuđeno deset navijača FK Sarajevo - pomenuti gospodin je bio predsjednik Udruženja navijača FK Sarajevo. Silom prilika, taj dan je bio spriječen da putuje na pomenutu utakmicu. Tokom povratka za Sarajevo, pomenuti gospodin je kontaktiran kako bi organizovao pravnu zaštitu za uhapšene članove Udruženja navijača FK Sarajevo tog dana, obzirom da je ostavši u Sarajevu bio jedina osoba koja je to mogla uraditi. Na opće razočarenje svih odbio je da pomogne članovima udruženja čiji je bio predsjednik, faktički okrenuvši leđa i ostavivši na cjedilu navijače FK Sarajevo koji su bili u velikoj nevolji obzirom da su im na teret stavljena ozbiljna krivična djela. Smatramo da takva osoba nije dostojna pozicije, ne samo člana UO FK Sarajevo, nego bilo koje druge funkcije u klubu", navodi se, između ostalog, u dopisu UNFKS.

Dopis upućen FK Sarajevo objavljujemo javno.

Posted by UNFKS - "Horde zla" on Tuesday, February 2, 2021
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Stanley
Hahah ma kome su ovi još bitni?
3 16
ZukaZu
Svaka na mjestu.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi