Boris Cmiljanić pojačava napad FK Sarajevo

U Sarajevu traže dugoročno rješenje u napadu

Boris Cmiljanić pojačava napad FK Sarajevo · Saznajemo

E. Škorić

U Sarajevu razmatraju sve opcije u želji da pronađu idealno rješenje u napadu za nastavak sezone.

Bordo tim želi zadržati stečenu prednost i odbraniti titulu, ali s obzirom na određene promjene i odlaske prije svih Amara Rahmanovića, svjesni su na Koševu da su neophodna i kvalitetna pojačanja.

Trenutno se najviše govori o dovođenju napadača. Spominjala su se razna imena, zvučna i manje zvučna, iskusni 'domaći' i strani napadači, ali još uvijek nije poznato ko će pojačati ofanzivu aktuelnog prvaka BiH.

Međutom, kako saznajemo, rješenje je Boris Cmiljanić, 24-godišnji Crnogorac koji je nastupao ranije za mlade reprezentacije te zemlje, a koji može da igra po stranama i kao centralni napadač. Čini se da je izbor pao na njega i ako ne bude nepredviđenih problema, ubrzo će postati zvanično igrač bh. prvaka.

Radi se o igraču koji je nosio dresove timova kao što su PSV u Nizozemskoj, Huesca i Levante u Španiji, bio je nedavno u Slovanu iz Bratislave.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Smatra se izuzetno sposobnim napadačem kojem je nedostajalo malo više prostora za igru u klubovima u kojima je nastupao, ali u Sarajevu bi možda mogao dobiti pravu priliku i mogao bi da se ispostavi kao pravi potez, što bi opet naravno ovisilo o njemu samom i njegovom efikasnošću.

U svakom slučaju, momak koji obećava, u najboljim je igračkim godinama i može da bude neko ko će godinama uveseljavati armiju navijača Sarajeva, koji imaju razloga za zadovoljstvo danas, nakon što je njihov tim s 1:0 pobijedio Levsku, a Bugarima je to bila zadnja provjera.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Paradajz
Strašan igrač valjda je ovo istina
20 4
TarpiTarpi
Svaki dan po jedan ovakav naslov, ko će sutra biti?
11 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije