Foto - Instagram

Holyfield tvrdi da se sve dogovara

Mike Tyson i Evander Holyfield u ringu u borbi od gotovo 300 miliona dolara?

Midhat Šljivak

Mike Tyson i Evander Holyfield mogli bi se ove godine naći u ringu u borbi vrijednoj gotovo 300 miliona dolara.

Treći duel dvojice legendarnih boksera trebao bi se održati u Dubaiju u narednih nekoliko mjeseci i bit će to sasvim sigurno okršaj koji će mnogi htjeti da vide.

Holyfield je devedesetih dva puta pobijedio Tysona. Prvo ga je u novembru 1996. godine pobijedio tehničkim nokautom u 11. rundi, da bi u junu naredne godine Iron Mike izgubio diskvalifikacijom nakon što je odgrizao dio uha Holyfieldu.

Iako su obojica duboko zagazili u šestu deceniju života interes za novom borbom postoji. Dugo se priča o tome i Holyfield sada tvrdi da će se borba i desiti. Navodno je sve vrijedno oko 300 miliona dolara.

Naravno, radilo bi se o egzibiciji, baš kao što je to Tyson nedavno napravio sa Royjom Jonesom, jer za borce u njihovim godinama sve ostalo bi bilo opasno.

Holyfield ima 58, Mike 54 godine. Istinske su bokserske legende, ali u njima još itekako ima materijala za borbu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.