Holyfield silno želi novi meč sa Tysonom: Borba bi donijela 200 miliona dolara
Foto - EPA

Legendarni bokser izaziva Iron Mikea

Holyfield silno želi novi meč sa Tysonom: Borba bi donijela 200 miliona dolara

M. Šljivak

Mike Tyson se krajem novembra nakon 15 godina pauze vratio u ring, a sada to želi učiniti i njegov veliki rival Evander Holyfield.

Ova 58-godišnja bokserska legenda je tokom 90-ih godina prošlog stoljeća dva puta dobila Tysona, a ostao je upamćen njihov meč iz 1997. godine kada mu je Iron Mike odgrizao komadić uha.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CIL9aBlFnze/[/instagram]

Holyfield sada traži i treći meč protiv Tysona i vjeruje da bi ta borba donijela zaradu od 200 miliona dolara.

"Moj tim razgovara sa Mikeovom ekipom. Čekam odluku, sve je u fazi pregovora", rekao je Holyfield i nastavio je:

"Još uvijek sam u treningu jer znam da će dogovor jednom biti postignut. Spreman sam za njega".

Uvjeren je da bi njihov treći duel mogao donijeti zaradu od 200 miliona dolara iako su obojica već duboko u šestoj deceniji života.

"Volim izvući najbolje iz svake šanse koja mi se ukaže. Vjerujem da bi borba između mene i Mikea donijela zaradu od 200 miliona dolara. To bi bila najveća borba koja bi se organizovala. To je istina. Mike je dobio poju poruku i ako želi, on će se boriti. Mora donijeti odluku i bit ću sretan ako pristane na meč", rekao je Holyfield.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CJRh6FiBYMv/[/instagram]

Legendarni The Real Deal se borio do 49. godine života, a karijeru je završio sa omjermom od 44 pobjede, 10 poraza, dva neriješena meča i jednog no contest duela.

Top Komentari

BiceaBdnasaBiH
Sve je postao show nazalost. Dajte onda i Safeta neka zaigra veceras ili sutra za psg
2 0
zvjezdan10
Komedija, tolike pare za revijalni meč
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi