Tyson otkrio zašto je izazivao haos pred borbe: Bio sam mračan, nesiguran...
Foto - EPA

Iron Mike tvrdi

Tyson otkrio zašto je izazivao haos pred borbe: Bio sam mračan, nesiguran...

M. Šljivak

Mike Tyson je godinama bio poznat kao čovjek koji je često prelazio granicu pred borbe koje je odrađivao.

Često je Iron Mike izazivao sukobe sa protivnicima i njegovim timom, ali takve stvari su odavno iza njega i Tyson je posve novi čovjek.

U svom HotBoxin podcastu je otkrio zašto je često izazivao sukobe pred borbe i zašto je napadao protivnike i prije ulaska u ring.

"Uvijek sam prelazio granicu. Sjećam se da mi je Larry Holmes pružio ruku i ja sam odbio da se pozdravim. Bio sam takav, mračan, a sve je to dolazilo zbog nesigurnosti koju sam osjećao", rekao je Tyson.

Najžešće je bilo 2002. godine kada se Tyson potukao na press konferenciji sa Lennoxom Lewisom, a zatim je imao problem i sa jednim novinarom.

"Ponekad sam 'težak' čovjek", rekao je Tyson o tom periodu svog života.

Mike se nedavno vratio u ring. Održao je egzibicioni meč sa Royjom Jonesom, a za ovu godinu je najavio još nekoliko borbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi