Gosti uspješniji

Manchester City slavio protiv Burnleyja, Leicester bolji od Fulhama

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su u gostima pobijedili Burnley sa 2:0 u okviru 22. kola engleskog Premiershipa.

Građani su odlično otvorili večerašnji meč i poveli već u trećoj minuti kada je Gabriel Jesus jedan odbijanac pospremio u mrežu protivničkog tima za 1:0.

City je nastavio da dominira na sredini terena, a to se ovom timu isplatilo u 38. minuti utakmice.

Gundogan je asistirao za Sterlinga koji je sjajno pogodio za 2:0. City je u 57. minuti zabio i treći gol preko Mahreza, ali nakon VAR-a ovaj gol je poništen zbog ofsajda.

Burnley se pokušao vratiti u meč, ali to nisu uspjeli i na kraju City je slavio sa 2:0 i došao do nova tri boda. City je i dalje prvoplasirani sa 47 bodova, dok je Burnley na 16. mjestu sa 22 boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U istom terminu igrali su večeras Fulham i Leicestera, a gosti su također slavili sa 2:0. Leicester je poveo u 17. minuti golom Iheanacha, a konačnih 2:0 postavio je Justin u samom finišu prvog dijela.

Leicester je s ovom pobjedom treći sa 42 boda, dok je Fulham na tek 18. poziciji sa 14 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.