Veliki trijumf gostiju

Baskonia razbila Real u Madridu

Košarkaši Baskonie večeras su u Madridu uvjerljivo pobijedili Real u 24. kolu Eurolige rezultatom 84:64. 

Već u prvoj četvrtini tim Duška Ivanovića pokazao je domaćinima da nema lakih bodova.

Baski su već tada napravili velikih 13 razlike i iako se Real primakao do kraja poluvremena, prednost večeras sjajnih gostiju ne samo da nije uspio dostići, već su gosti na kraju slavili s velikih +20 protiv velikog rivala iz Endesa lige. Sjajna obrana bila je ta koja je Baskima donijela veliki i vrlo važan trijumf u borbi za četvrtfinale Eurolige. Madridski tim odavno nije postigao manje poena u jednoj euroligaškoj utakmici i svakako je to presudilo u ovom iznenađujućem porazu tima Pabla Lasa. 

Polonara s 18 i Peters sa 16 poena predvodili su Baskoniu dok je jedini dvoznamenkasti košarkaš kod Reala bio Abalde koji je ubacio 12 koševa. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.