U euroligaškom klasiku Maccabi srušio Real

Odlična utakmica u Tel Avivu

U euroligaškom klasiku Maccabi srušio Real

Košarkaši Maccabija večeras su u 21. kolu Eurolige savladali madridski Real na svom parketu rezultatom 86:84.

U sjajnoj utakmici u telavivskoj Nokia Areni, poslije puno preokreta i rezultatskih promjena na kraju su sretniji i spretniji bili domaći košarkaši. 

Ništa dobro nije za Maccabi donijelo otvaranje ovog meča pošto je Real utakmicu otvorio s fantastičnim šutom a madridskom timu je u tom dijelu igre u koš ulazilo gotovo sve pa su nakon samo 10 minuta gosti imali velikih 9 poena viška. No već u idućoj četvrtini stvari se mijenjaju. Maccabi počinje igrati sjajnu obranu koja u 2/4 Real ostavlja na samo 13 poena naspram 33 koje su madridski košarkaši postigli u prvoj, a Izraelci do kraja poluvremena prednost gostiju otapaju na samo -1. U nastavku se utakmica rasplamsala i gledali smo sjajnu košarku do samog kraja. Iako je Real imao više prednost na svojoj strani, završnica je pripala domaćem timu koji u režiji fantastičnog Dorseya dolazi do velike pobjede i jako bitnih bodova.

Dorsey je utakmicu završio s 30 poena a jedini dvoznamenkasti košarkaš uz njega bio je Hunter s 11 u redovima domaćeg tima. Thompkins s 20 i Tavares s 15 poena najbolji kod Reala. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi