Turski košarkaški šampionat

Efes slavio u derbiju protiv Besiktasa, dobra partija Džanana Muse

Haris Zilić

U derbiju turskog košarkaškog šampionata, Efes je nastavio seriju trijumfa i ostvario 20. pobjedu ove sezone savladavši gradskog rivala Besiktas rezultatom 84:80.

Gosti su se sjajno držali prvo poluvrijeme, ali Efes u trećoj četvrtini ubacuje u brzinu, odlazi na dvocifrenu prednost i tu je pitanje pobjednika bilo odlučeno. Gosti su se malo trznuli u posljednjim minutama meča, ali nije bilo dovoljno za preokret.

Efes je do trijumfa predvodio Krunoslav Simon sa 22 poena i sedam asistencija, pomogao je Dunston sa 13 poena. Jako dobru rolu u dresu Efesa odigrao je naš Džanan Musa koji je za 23 minute na terenu ubacio deset poena, skupio dva skoka i dodao četiri asistencije.

U redovima Besiktasa, raspoložen je bio Hazer sa 22 poena, pet skokova, šest asistencija, pratio ga  je Sengun sa 15 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.