Micić i Larkin školovali Barcu u Blaugrani, Musa trijumf svog tima odgledao s klupe

Fantastična predstava turskog tima

Micić i Larkin školovali Barcu u Blaugrani, Musa trijumf svog tima odgledao s klupe

Košarkaši Anadolu Efesa večeras su u svojoj najboljoj ovosezonskoj partiji slavili protiv Barcelone na njenom parketu u utakmici 23. kola Eurolige rezultatom 88:86. 

Možda rezultat ove utakmice može zavarati te se onima koji nisu gledali ovaj susret mogu pomisliti da se radilo o neizvjesnoj utakmici.

No prava je istina da je Anadolu Efes bio tim koji je od samog početka do kraja jednostavno dominirao na parketu Blaugrane. Turci su bili ti koji su lakše dolazili do poena, a iako se Barca nekoliko puta uspjela približiti, Efes je do kraja uspio iskontrolirati sve i ostvariti najveću ovosezonsku pobjedu. I u 4/4 gosti su imali dvoznamenkastu prednost, igrali sjajnu obranu, a Barcelona je zaprijetila tek u trenutcima kada je bilo kasno za potpuni preokret te kozmetički popravila rezultat i ostavila dojma neizvjesnosti koje zapravo nije bilo. 

Fantastični dvojac Micić - Larkin prikazao je vrhunsku košarku u oba smjera. Srbin je utakmicu završio s 26 poena a Larkin je dodao 19 a valja spomenuti da su obojica pogađali u trenutcima kada je Barca prijetila i pokušala preokrenuti rezultat. Naš Džanan Musa i ovaj je euroligaški susret odigrao s klupe. Kod Barcelone je na svojoj razini bio jedino Nikola Mirotić koji je utakmicu završio s 24 poena a Brandon Davies dodao je 14. 

Top Komentari

GAZIJASAISTOKA_
Musa ce igrati GARBAGE MINUTE, kada Efes vodi 20+ poena sto se tice Eurolige, eventualno ce se to promjeniti kada Micic ode u NBA..u Turskoj ligi ce dobiti VISE MINUTA, jer igraju sa BURANIJOM(osim Fenera, Karsijake)..SRETNO MUSA, PONOSU NAS..samo ISTINA..
3 3
karlhajncbrazzzo
“Srbin je utakmicu završio s 26 poena” “Naš Džanan Musa i ovaj je euroligaški susret odigrao s klupe.” Možete li vi napisati a naš Bošnjak nije igrao ili nešto slično, kad već spominjete Srbina?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi