Detalj sa meča Pod Bijelim Brijegom

Meč u Mostaru za pamćenje

Dan kada je Velež ponizio Dinamo, a Slišković izjavom sve nasmijao do suza

Samir Mlaćo

Hrvatski mediji prisjetili su jednog od najsramotnijih poraza Dinama u historiji.

Desio se prije 41. godinu u Mostaru od Veleža. Bilo je čak 9:2 za Rođene, a Dinamo je sa klupe predvodio Vlatko Marković.

Za Velež su pogađali po četiri puta Vladimir Skočajić i Blaž Slišković, te jednom Dragan Okuka, a za Dinamo po jednom Zlatko Kranjčar i Stjepan Deverić.

Susret je odigran pred 18 hiljada gledalaca, a Marko Mlinarić se poslije utakmice požalio da je razlog Dinamovog poraza tulumarenje do četiri ujutro.

Legendarni Blaž Slišković, tada član Veleža, mu je odgovorio.

“Eto, a mi smo sinoć bili u kazalištu”.

Utakmica je odigrana 9. februara, a kada su igrači Veleža postigli deveti pogodak publika je skandirala 'ne kvarite datum'.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za Velež su tada nastupali: Marić, Ćutuk, Dž. Hadžiabdić, Vukićević (Jakirović), V. Matijević, Đurasović, Okuka, Slišković, Slato, Ledić, Skočajić, Kalajdžić.

Na drugoj strani bili su: Stinčić (Ivković), Hadžić, Tucak, Mustedanagić (Devčić), Kurtela, Bošnjak (Marić), Kranjčar, Bručić, Deverić, Janjanin (Bonić), Mlinar

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.