Dudić: Utakmica protiv Arsenala je putokaz kako trebamo da igramo i izgledamo

Rođene na pripremama u Antaliji čekaju još dvije provjere

Dudić: Utakmica protiv Arsenala je putokaz kako trebamo da igramo i izgledamo

S. Mlaćo

Nogometaši Veleža nalaze se na pripremama u Antaliji, a prije par dana odigrali su prijateljsku utakmicu sa ruskim Arsenalom iz Tule. Završilo je 3:3.

Rođeni su prikazali veoma dobru partiju, a Feđa Dudić za SportSport.ba je govorio o pripremama u Turskoj, igračkom kadru, rivalima...

"Prezadovoljan sam uslovima i radom ekipe. Posebno je bilo dobro na utakmici sa Arsenalom. Baš smo jučer radili analizu i toliko dobrih stvari smo vidjeli iz posjeda lopte, tranzicija, defanzive, tako da mogu biti jako zadovoljan. Ovo nam je putokaz kako trebamo da igramo i izgledamo u nastavku. Jedino čime nisam zadovoljan je defanzivni prekid jer smo primili dva od tri gola iz prekida, a nisu ni imali još puno kornera, možda dva", priča Dudić.

Za rivala iz Rusije je imao samo riječi hvale.

"Arsenal je igrao sa ozbiljnom ekipom, devet od 11 nogometaša koji su počinjali u prvenstvu su počeli i protiv nas. Poslije su ušli bekovi Sokolov i vezni Kangwa, koji su inače starteri".

Opis nije dostupan.

Dvije povrede za sada stvaraju problem.

"Remete nas jedino povrede Zeljkovića i Pršeša, ali ih očekujemo do kraja sedmice u punom trenažnom procesu. Za sada još treniraju odvojeno od ekipe".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež će u Turskoj odigrati još dvije utakmice.

"Da, upravo tako. Duel sa Neftehimikom je u četvrtak, a narednog ponedjelja protiv Samare. Prošlu utakmicu je igralo samo 16 nogometaša i polako se već nazire početna postava. Kod mene je specifično što nemam nikad prvih 11 nego uvijek zavisno od protivnika pravimo taktiku i formaciju", dodao je trener Mostaraca.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Denchi
Pa tako ste i igrali, primite 2 date 2....nista ne mjenjaj....
5 5
Brazuka
Dudicu koliko si uzeo za zubanovica
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi