13

Komentari (13)

mostarac
Za kazaliste se nije znao do 1992 u Mostaru je uvijek bilo pozoriste.Od 1992 imamo kazaliste,tisuca,kava,izopcio,pripocio,nogostup.zrakoplov i jos mnostvo odvratnih rjeci koji nemaju niakakve veze s Mostarom.
Prazina
Imamo i budala poput tebe kome smeta upravo to kazalište, kava........
rodjak
bio na utakmici,Stincic nako 7-mog gola dosao do klupe Dinama zavitljo rukavice prema klupi i sam izaso sa terena(nije htio da se vise sramoti) uz ovacijeb iz gledalista,a Baka na juznom golu tamo kod stajanja izveo slobodan udarac(skraceni korner) skoro sa same gol-aut linije i kladio se sa sudijom da ce dati gol,i kad ga je dao sudija mu pruzio ruku i cestito majstoru,zavuce mu ga Baka po zemlji topovski u suprotnu cosu kroz sumu nogu. Od tada ide taj negativan rekord za "plave decke" ;)
user1605368976
Dinamo je VELEŽU bio stalna musterija. DAJTE MODRE DA SE IGRAMO ,DA SE IGRAMO,DA SE IGRAMOOO!
Pajver
Pajver
Jesu li igrali u vrapčićima ?????????
Zaccheroni
Petak, 30 Novembar 2012 13:06Vrabac - simbol nade Istaknut veličina teksta   Štampa Email Budite prvi koji će ostaviti komentar! Vrabac je rod ptica pevačica. Nekada stanovnik Azije i Evrope, danas je najrasprostranjenija ptica na svetu. Ima ga na svim kontinentima, izuzev Antartika. Gotovo svi narodi imaju svoj naziv za vrapca. Kod nas se naziva vrabac pokućar ili dživdžan, u nekim delovima Velike Britanije zovu ga "tamni trčuljak", u Americi engleski vrabac, ali i "leteći krompir". U mnogim kulturama postojala su razna verovanja i simbolika vezana uz vrapca. Često je smatran simbolom nade, plodnosti i obnavljanja života. Vrapci su prikazivani u staroj egipatskoj umetnosti veoma retko, ali jedan hijeroglif jasno ukazuje na vrapca. Ovaj hijeroglif nema fonetičku vrednost, ali je korišćen da označi, malo, usko ili loše. Postojalo je i verovanje kod starih Egipćana da vrapci hvataju duše bolesnih ljudi. Reč vrabac koristila se originalno kod starih Grka da opiše bilo koju malu pticu. U grčkoj mitologiji vrapci su bili glasnici boginje ljubavi Afrodite. U starom Rimu vrapci su držani kao kućni ljubimci mada nemaju živopisnu boju, a njihova pesma je neupadljiva. Stari Rimljani ih nisu pominjali samo kao kućne ljubimce, već su pisali i o njihovim karakteristikama i navikama. Oni su verovali da povređivanje vrapca donosi nesreću i da je vrabac totem majkama u žalosti
Zaccheroni
Vrabac je veoma prisutan u literaturi. Živahnost i okretnost koju poseduju ove male ptice pripisale su im i neke ljudske osobine. Kako su pesnici vrapce gledali kroz "ružičaste naočare", od ljudskih osobina su im dodeljeni vedrina, ushićenje, marljivost, živost duha. Posebno je drag u dečjim pesmama i pričama. Naš poznati pesnik Jovan Jovanović Zmaj je u svojim dečjim pesmama prikazivao vrapca kao radosnog, živahnog i snalažljivog. Poznati engleski književnik Vilijam Blejk, u pesmi Cvet, iz zbirke pesama Pesme nevinosti, koristi vrapce kao metaforu za strast i žrtvovanje. U slikarstvu vrabac je čest motiv. Veliki slikari kao što su Vinsent van Gog i Franc Mark prikazali su vrapca na svojim slikama.
NKZ1922
Jok igrali ti kod stare u basti, na male golove
Pajver
Veća je moja bašta već vaš šugavi ko fol stadion
NKZ1922
Ne znam kako mislis "vas". U svakom slucaju ako je tako onda si ti druze fenomen
zajid08
Mocna ekipa je to bila, niko nije volio igrati pod bijelim brijegom...
Zaccheroni
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.