FOTO: EPA

Zanimljiva izjava trenera Građana

Guardiola: Swansea je uvijek igrao zanimljiv fudbal zato ih i cijenim

Haris Zilić

Manchester City sjajno gura ove sezone. Lideri su u Premiershipu i u utrci su za četiri trofeja.


Krajem februara ih očekuje finale Liga Kupa protiv Tottenhama, u nokaut fazi su Lige prvaka, a sutra ih očekuje duel osmine finala FA Kupa protiv Swansea, koji se takmiči u Championshipu.

Trener Građana Pep Guardiola je prije ovog duela govorio da dosta riječi hvale o Swanseaju kao ekipi.

"Uvijek su igrali zanimljiv fudbal zato ih i cijenim. Neće biti lagana utakmica kao što svi misle. Ovo je jedan potpuno drugačiji izazov od onoga što susretnemo u prvenstvu. Svjesni smo da smo favoriti, ali i veoma oprezni. S ekipom kao što je Swansea uvijek može biti problema, bez obzira koji rang takmičenja igrali", rekao je Guardiola.

Duel Swansea i Mancehsetr Citya na rasporedu je sutra s početkom u 18:30.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.