Jedan od njih sigurno dolazi: Petorica napadača na listi želja Guardiole

Aguero odbio novi ugovor

Jedan od njih sigurno dolazi: Petorica napadača na listi želja Guardiole

E. Čaušević

Sergio Aguero će na kraju ove sezone gotovo sigurno napustiti Manchester City nakon što nije pristao da produži ugovor.

Aguero bi nakon deset godina mogao napustiti klub s Etihada jer nije dogovorio nastavak saradnje. Sigurno je da će njegov odlazak biti veliki udarac jer je Argentinac na 379 mečeva u dresu Cityja zabio čak 256 golova.

No, čini se da najbolji strijelac u historiji Cityja želi novi izazov u svojoj karijeri, a u posljednje vrijeme se špekuliše da bi se mogao vratiti u Španiju.

U Cityju ne žele ništa da rizikuju i već su krenuli u potragu za novim napadačem koji će stići na ljeto ako Aguero ode. Engleski mediji pišu da se na listi želja Pepa Guardiole nalaze petorica fudbalera, te će jedan od njih vjerovatno stići na ljeto na Etihad.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, prva želja Cityja je dolazak Lionela Messija, ali on još uvijek nije donio odluku oko toga da li će otići ili napustiti Barcelonu.

Pored Messija na listi želja su još Erling Haaland, Romelu Lukaku, Lautaro Martinez i Danny Ings koji će biti rezervno rješenje ukoliko ne uspiju dovesti nikog od gore navedenih.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bosnaa
Danny Ings je brutalan spic i stvarno se vidi njegov kvalitet nadam se da nece bas tu doc da sjedi na klupi
6 0
rime_
Ss.ba ponovo trola Man City Smijesan clanak bezidejnog novinara
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi