Ostao bez skoro cijele odbrane

Zidane u velikim problemima pred okršaj protiv Atalante

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida 24. februara igraju u gostima protiv Atalante prvi meč osime finala Lige prvaka.

Kraljevski klub se ne nalazi baš u zavidnoj formi u posljednje vrijeme, a Zinedine Zidane ima ogromnih problema s povrijeđenim igračima.

Real je sinoć na svom terenu rutinski savladao Getafe sa 2:0, no Zidane je nakon utakmice protiv gradskog rivala imao novu glavobolju.

Naime, u 66. minuti s terena je morao izaći Marcelo koji je zadobio povredu lista. Prve informacije govore da će iskusni Brazilac van terena biti oko tri sedmice i da će propustiti meč protiv Atalante.

To je za Zidanea veliki hendikep jer će biti skoro bez cijele defanzivne linije. Prije Marcela povrijedili su se Sergio Ramos, Dani Carvajal, Eder Militao i Lucas Vazquez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.