Navijači birali najljepši gol Barce protiv Seville

Messi godinama "teroriše" Sevillu, a gol kada je posramio legendu bh. reprezentacije je poseban

Endin Čaušević

Barcelona večeras igra u gostima protiv Seville prvu utakmicu polufinala Kupa kralja.

Sevilla i Barcelona tradicionalno igraju veoma uzbudljive utakmice, te je ovo derbi koji skoro nikada nije podbacio što se tiče očekivanja fudbalske javnosti.

Sigurno je da nas i večeras očekuje jedna spektakularna utakmica, te mnogi kažu da je ovo finale prije finala u Kupu kralja.

Barcelona je protiv Seville prethodnih godina znala odigrati sjajne utakmice, a jedna od njih igrala se u martu 2012. godine kada je Barcelona slavila u gostima sa 2:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvi gol zabio je Xavi, a drugi Lionel Messi. Upravo je Messijev gol uvod u večerašnji meč jer su ga navijači Barcelone izabrali za najljepši postignut u mečevima protiv Seville.

Posebno je interesantan što je Messi sjajnim potezom kroz noge probacio loptu Emiru Spahiću koji je tada igrao u Sevilli, a zatim je majstorski lobovao golmana domaćeg tima.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.