Coutinho više neće igrati za Barcelonu i to iz bizarnog razloga
Foto - EPA

Ne mogu plaćati bonuse

Coutinho više neće igrati za Barcelonu i to iz bizarnog razloga

Midhat Šljivak

Philippe Coutinho ove sezone više neće igrati za Barcelonu.

Iako se dobro oporavlja od povrede koljena koju je zadobio početkom godine, Coutinha trener katalonskog tima Ronald Koeman više neće koristiti.

Barcelona je u zaista teškoj financijskoj situaciji. Imaju brojna dugovanja, a jedno od njih je prema Liverpoolu, kojem su za transfer Coutinha dužni 40 miliona eura.

Brazilac je ove sezone nastupio 12 puta za katalonskog velikana. Ako odigra još sedam utakmica Barcelona će na osnovu brojnih bonusa koje su potpisali Redsima morati da uplati dodatnih pet miliona eura.

S obzirom na to da je Barca u jako lošoj situaciji, Koeman je dobio jasnu poruku da ne računa na Coutinha do kraja sezone, kako se ovaj bonus ne bi aktivirao.

Barcelona ima dug od 1.2 milijardi eura. Dužni su za transfere fudbalera prema čak 19 klubova i nije nikakvo čudo što pokušavaju uštediti novac gdje god to mogu.

Coutinho je za Barcelonu nastupio 90 puta i zabio je 24 gola, a pretpostavlja se da bi za igru spreman trebao biti početkom aprila.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Keno
Propali klub
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi