FOTO - EPA

Svje izvjesniji rastanak

Roma Džekinog nasljednika pronašla u Realu?

Adnan Beganović

Najbolji bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko na ljeto će gotovo sigurno napustiti redove Rome.

Sukob Edina Džeke i Paula Fonsece, iako zbog viših interesa, trenutno 'zamrznut', ostavio je posljedice, a ostanak našeg reprezentativca u rimskom klubu po završetku sezone, čini se kao nemoguća misija.

Svjesni su toga i u Romi, pa prema pisanju italijanskih medija, već traže zamjenu za Džeku, a navodno je najveća želja sportskog dijela Rome, srbijanski napadač Real Madrida na privremenom radu u Eintrachtu, Luka Jović.

Iz Rome su spremni razgovarati sa Realom za otkup Jovićevog ugovora, ali ne samo to, odnosno rimski klub će na ljeto pokušati otkupiti i Borju Mayorala kako bi uštedili pet miliona eura s obzirom da bi na ljeto njegov otkup koštao 15 miliona eura, a po isteku dvogodišnje posudbe pet miliona više.

Osim Jovića kao mogući nasljednici bosanskohercegovačkog napadača u Romi spominju se i Andrea Belotti iz Torina, te Dušan Vlahović iz Fiorentine, tako da će biti zanimljivo pratiti transfer dešavanja u ljetnom prelaznom roku.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.