Čovjek kojem je također oduzeta traka u Romi:  Sa Džekom su se stvari trebale riješiti prošle godine
Foto - EPA

Giuseppe Giannini sasvim iskren

Čovjek kojem je također oduzeta traka u Romi: Sa Džekom su se stvari trebale riješiti prošle godine

M. Šljivak

Giuseppe Giannini jedan je od igrača kojima je u prošlosti oduzeta kapitenska traka u Romi.

Ovaj 56-godišnjak je bez trake ostao 1992. godine, a ona je pripala Amadeu Carboniju.

Gotovo 20 godina kasnije Edin Džeko je ostao bez kapitenske oznake, a upravo je Giannini za Il Messaggero komentarisao slučaj bh. napadača.

"Slučaj Džeko se pojavio još prošle godine i to se trebalo već tad riješiti. Trebali su završiti sve na početku sezone i mirne glave ući u sezonu. Zbog toga je sve ponovo ekpslodiralo", rekao je Giannini i nastavio je:

"Svaki igrač mora znati da mu sukob sa trenerom može donijeti ono što se desilo meni ili Džeki. Igrač mora biti igrač, može iznijeti svoje mišljenje o klubu, ali nasamo treneru ili direktoru. Nije lijepo ovo vidjeti, on je iskusan igrač i klub je morao reagovati", rekao je Giannini.

Je li na pomolu veliki preokret? Italijani tražili od Fonsece da Džeko ponovo bude kapiten

Trener Rome Paulo Fonseca odlučio je nedavno oduzeti kapitensku traku Edinu Džeki.

Oglasi

Bh. napadač je zbog sukoba sa portugalskim stručnjakom bio pod suspenzijom. Trenirao je desetak dana odvojeno od tima, a nakon razgovora sa Fonsecom i generalnim menadžerom Tiagom Pintom, odlučeno je da on više ne bude kapiten.

Traka je na kraju pripala Lorenzu Pellegriniju, a kako piše Corriere dello Sport, igrači Rome žele ponovo Edina za kapitena.

List koji je blizak rimskom timu donosi informaciju kako su italijanski fudbaleri Pellegrini, Cristante, Spinazzola, Mirante i Mancini, zatražili od trenera Fonsece i menadžera Pinta da se Edinu vrati kapitenska traka i da sve bude kao i ranije.

Nije bilo previše rasprave. Italijanska grupa je zatražila od Fonsece i Pinta da razmotre ovu opciju, a oni su im navodno odgovorili da je sve do Edina koji treba pokazati da li zaslužije ovu traku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Takođe, Fonseca razmišlja da Džeko počne naredni meč protiv Udinesea. To će biti odlučeno nakon sutrašnjih treninga i ovo bi svakako bio veliki preokret jer je najavljeno da će Borja Mayoral imati ulogu prvog napadača tima.

Kladite se na utakmice u kladionici Bet365 i na bet-fogadas.com.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi