Trener Plavih nakon Brotnja

Osim: Definitivno skromnije izdanje nego jučer, ali su uslovi za igru bili dosta teži

Endin Čaušević

Željezničar je danas u prijateljskom susretu pobijedio ekipu Brotnja sa 2:0.

Plavi su u finišu meča uspjeli da slome otpor ekipe iz Čitluka i na kraju upišu novu pobjedu na pripremama u Hercegovini.

Nakon utakmice svoj komentar dao je i trener sarajevskog tima Amar Osim.

"Skromnije izdanje u odnosu na jučer? Definitivno. Mnogo teži uslovi za igru s protivnikom koji je maksimalno iskoristio pogodnosti terena i vremena da nas ometa u igri što nije zabranjeno naravno. Mi se nismo prilagodili definitivno u prvom poluvremenu uslovima i vremenu gdje je poluvrijeme prošlo onako, u drugom smo imali incijativu i tu nismo mogli lagano dati gol. Morali smo trenirati na blatu, svi su odigrali po 45 minuta. Sutra igramo opet utakmicu, u subotu igramo s Krupom što će biti ozbiljniji test. Teško je bilo igrati uz veliki vjetar koji je bio sve jači i jači kako je utakmica odmicala. Stanje terena je bilo takvo kakvo jest plus vjetar i plus kada nisi motiviran i dobiješ što dobiješ", rekao je Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čarke u drugom dijelu meča između igrača dva tima?

"Nije kod penala. Čarke su bile nakon što su Bekrića udarili. Imali su tri-četiri neoprezna faula u žaru bolje, desi se to. Prijateljska je i ne bi trebali, ali u redu. Penal je bio ispred mene i to je ok".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.