Željezničar u finišu slomio otpor Brotnja
Foto: Armin Herić, www.fkzeljeznicar.ba

Plavi slavili sa 2:0

Željezničar u finišu slomio otpor Brotnja

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara danas su u prijateljskom meču sa 2:0 savladali ekipu Brotnja.

Željezničar je do prednosti u današnjoj utakmici mogao već u četvrtoj minuti kada je sudija svirao penal za Plave. Loptu je uzeo Ermin Zec, ali je golman Miletić uspio da zaustavi njegov udarac i ostalo je 0:0.

Brotnjoj je zaprijetio u devetoj minuti, ali je Fejzić bio siguran. Novu šansu Željezničar je imao u 20. minuti. Štilić je uposlio Šehića, ali on šutira preko gola ekipe iz Čitluka.

U narednom napadu pokušao je i Štilić, ali lopta ponovo odlazi preko gola. Jak vjetar je otežavao igru za oba tima. To se najbolje vidjelo u 33. minuti kada je Štilić htio da centrira, ali je vjetar odnio loptu pravo u ruke golmana Brotnja.

Na početku drugog poluvremena velika šansa za Želju u kojoj se našao Lendrić. Napadač Plavih je primio jednu upotrebljivu loptu i zaobišao golmana Brotnja, ali nije uspio ubaciti loptu u mrežu.

Željezničar je u 73. minuti uspio da slomi otpor ekipe Brotnja. Sudija je ponovo svirao penal, a loptu je sada uzeo Bekrić kojem je golman odbranio penal, ali je sudija odlučio da se isti ponovi, te je ovaj put veznjak Plavih bio siguran za 1:0.

Oglasi

Samo tri minute kasnije sarajevski tim je udvostručio prednost. Nargalić sjajnom fintom vara dva svoja čuvara i postiže drugi gol za Plave što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Prijateljska utakmica:

Željezničar - Brotnjo 2:0 (Bekrić 73', Nargalić 76')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Fejzić, Blažević, Ikić, Kosorić, Šehić, Čeliković, Alispahić, Subašić, Štilić, Mujezinović, Zec.

Brotnjo: Miletic, Beljo, Zelenika, Domgjonaj, Susic, Susac, Dzeba, Rozic, Ilic, Bencun, Vrljicak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Čestitke Željkanu na osvajanju trece BH Federalne lige JUG,poslje pobjede nad NK Neum,NK Ljubuski pao je i NK Brotnjo utakmica protiv NK Gruda ce biti samo formalnost.Proslava TITULE na BALKONU Garden City hotela u Konjicu.Čestitke komšijama.
12 14
SonPen1946
Titula nikad blize hhahahahhahahha
6 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi