Foto - EPA

Ne putuju u Lisabon

Ni Arsenal neće gostovati tamo gdje je planirao

Midhat Šljivak

Engleski klubovi nisu u mogućnosti da putuju u određene države zbog restrikcija prema Velikoj Britaniji, pa je UEFA primorana da mijenja mjesta odigravanja utakmica u svojim takmičenjima.

Tako su već tri utakmice Lige prvaka u kojima će igrati engleski klubovi zakazane u Budimpešti (RB Leipzig - Liverpool i Borussia (M) - Manchester City), te u Bukureštu (Atletico Madrid - Chelsea).

Arsenal će u Ligi Evrope igrati protiv portugalske Benfice i očekivano, ovaj meč neće biti odigran u Lisabonu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Benfica će kao domaćin londonske Topnike dočekati na stadionu Georgios Karaiskakis u Atini, dok bi portugalski tim bez problema trebao da sleti u London u prvom meču.

Virus je napravio brojne probleme širom svijeta u proteklih godinu dana i za sada ćemo morati da gledamo ovakva pomjeranja, sve dok se situacija sa pandemijom ne smiri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.