Foto - EPA

Sve je završeno

Hasan Salihamidžić potvrdio: Dayot Upamecano je novi igrač Bayerna!

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Dayot Upamecano novi je igrač Bayerna.

Brojni evropski mediji objavili su večeras kako je postignut dogovor između bavarskog velikana i Upamecana, te da će ovaj 22-godišnjak obući dres njemačkog prvaka.

Ovu vijest je večeras za Bild potvrdio direktor Bayerna Hasan Salihamidžić, koji je i završio ovaj transfer.

"Veoma sam sretan što mogu potvrditi da je tačno da je završen transfer Dayota Upamecana", rekao je Salihadmižić i dodao je:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imali smo intenzivne i profesionalne pregovore sa Dayotom i njegovim agentom Volkerom Struthom u proteklih nekoliko mjeseci i sve je završeno", rekao je Hasan za Bild.

RB Leipzigu će pripasti 40 miliona eura, a oni će dio novca uplatiti RB Salzburgu gdje je ranije francuski fudbaler igrao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.