Ističe mu ugovor

Cavani na ljeto napušta Old Trafford, već se zna ime novog klub?

Endin Čaušević

Urugvajski napadač Edinson Cavani stigao je u Manchester United pred početak ove sezone.

Cavani je na Old Trafford stigao kao slobodan igrač i potpisao je ugovor na godinu dana. Međutim, već sada se piše o tome da neće produžiti saradnju i da će na ljeto ponovo promijeniti klub.

Ovaj 34-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima odigrao 23 utakmice za United i uspio je postići sedam golova. Iako su zadovoljni njegovim igrama čini se da Cavani nema cilj da ostaje u Engleskoj.

U engleskim medijima se uveliko piše o tome da će Cavani na kraju sezone napustiti United i da je njegova naredna destinacija Argentina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, Cavani ima dogovor s Bocom Juniors da dođe nakon što mu istekne ugovor, a s ovim klubom se povezivao i prije dolaska u Manchester United.

No, odlučio je ostati jednu sezonu u Evropi, ali čini se da je sada donio odluku da se okuša u dresu legendarne Boce Juniors.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.