Mlad, zelen, naivan...: Trenutak nakon kojeg je na terenu Ronaldo "bježao" od Pirla

Savršen trzaj Italijana

Mlad, zelen, naivan...: Trenutak nakon kojeg je na terenu Ronaldo "bježao" od Pirla

A. Čaušević

Za Cristiana Ronalda se može reći da je najbolji igrač svih vremena, dok za Andreu Pirla važi isto, ali kada je u pitanju njegova generacija veznih fudbalera. 

Tokom više od decenije igranja za Milan Andrea Pirlo je bio u sjeni većih zvijezda Rossonera, a svoju klasu pokazao je i u Juventusu čiji je trenutno trener.

Pirlo i Ronaldo su se tokom karijera našli nekoliko puta na suprotnim stranama, ali od meča iz 2007. godine i duela na Old Traffordu Portugalac je imao drugačiji pristup prema Italijanu.

Tada je Pirlo svojim prepoznatljivim zamahom trznuo Ronalda koji je u toj situaciji definitivno ispao jako naivan što možda i nije iznenađenje obzirom da je tada imao 22 godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pirlo je trenutno trener Ronaldu u Juventusu. Sam Portugalac je prije nekoliko mjeseci kazao da ja na treninzima odlična atmosfera i da mu savršeno odgovarao stil Italijana.

Računajući sva takmičenja najpopularniji fudbaler današnjice je već na 23 gola što je jasan pokazatelj da Pirlo maksimalno koristi Ronaldovo znanje i potencijal.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Tvrditi da je najbolji igrac svih vremena je glupost. Mozda je to tvoj licni stav, sto ne znaci da je tako.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi