Fokusiran na Real Madrid, ali...

Zidane ne krije koga želi trenirati u budućnosti: "To je cilj već deset godina"

Endin Čaušević

Zinedine Zidane održao je danas press konferenciju pred sutrašnju utakmicu Real Madrida i Valencije.

Francuski stručnjak je govorio o sutrašnjoj utakmici protiv Valencije, ali je pred kraj press konferencije dobio zanimljivo pitanje.

Jedan od novinara pitao je Zidanea da li sebe u budućnosti vidi kao selektora reprezentacije Francuske, a trener kraljevskog kluba nije se libio dati odgovor.

"Trenutno sam fokusiran samo na Real i uživam ovdje u svakom danu. Ipak, ne znate nikada šta vam nosi budućnost. Nacionalni tim Francuske je cilj i to sam rekao kada sam počeo da se bavim trenerskim poslom prije deset godina. Ipak, još sam u Realu i vidjet ćemo šta će biti u budućnosti", rekao je Zidane.

Zidane je kao igrač ostavio veliki trag u reprezentaciji Francuske s kojom je 1998. godine osvojio Svjetsko prvenstvo, a dvije godine kasnije i Evropsko prvenstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.