Klub iz Sarajeva iz nepoznatih razloga odlučio je da istupi iz takmičenja

Trener kluba potvrdio ovu odluku

MNK "Željezničar" istupio iz Prve futsal lige FBiH

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

MNK "Željezničar" iz Sarajeva prošle je sezone igrao završnicu Prve futsal lige FBiH. Klub iz Sarajeva na završnici u Mostaru ipak nije uspio da izbori ulazak u Premijer ligu u futsalu.

Svi su se nadali da bi Željezničar ove sezone trebao da bude prvi kandidat za prvo mjesto u 1.futsal ligi FBiH grupa 1, ipak rezultati nisu bili onakvi kake su mnogi očekivali.

Sarajlije su u šest utakmica upisale dvije pobjede, jedan remi, te tri poraza, te su zauzimali mjesto u sredini tabele. Ipak, rukovodstvo kluba odlučilo je da će istupiti iz lige, te da se očekuju promjene u rukovodstvu kluba u narednom periodu.

Potvrdu da klub neće igrati nastavak takmičenja dao nam je i trener Haris Rokša, koji je kratko komentarisao odluku o istupanju iz lige.

"Istina je da nećemo igrati u nastavku lige, ali detaljnije informacije vam ne mogu kazati. Trebamo održati sastanak s rukovodstvom kluba, ali i igračima, tako da će mnoge stvari biti poznate u narednom periodu. Nadam se da će se iz svega ovoga klub izdići i da ćemo imati stabilan i jak Željezničar u narednom periodu", kazao je Rokša.

Inače, nakon 9.kola u Prvoj futsal ligi FBiH, na prvom mjestu je ekipa Iskra Vrbas sa 22 boda, dok je druga ekipa Neimari s 21 bodom i ove dvije ekipe će se boriti za prvo mjesto i ulazak u doigravanje za ulazak u Premijer ligu BiH u futsalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.