Bugojanci nastavili pobjedonosni niz: Iskra Vrbas nadigrala Željezničar!

Uz podršku odgovornih, Bugojno bi moglo uskoro dobiti novog premijerligaša

Bugojanci nastavili pobjedonosni niz: Iskra Vrbas nadigrala Željezničar!

S. Mlaćo

U derbiju 3. kola Prve futsal lige Federacije MNK Iskra Vrbas slavio je na gostovanju kod MNKF Željezničar sa 7:4.

 Bio je to sjajan meč, a Bugojanci su već nakon prvog dijela vodili 4:1, te tako pokazali da žele puni plijen u ovom meču.

U nastavku ista priča i pobjeda gostiju iz Bugojna koji su pokazali da ove sezone imaju veoma visoke ambicije.

Za Iskru Vrbas su pogađali Edis Sarajlić (3x), te po dva puta Emir Gekić i Sabahudin Jusufbašić. Za Željezničar su se u listu strijelaca upisali Bakir Hota (2x), te po jednom Anes Džafo i Ivica Marić.

Bugojancima je ovo bila treća pobjeda u isto toliko i jasno je da će se mnogo pitati ove sezone.

Uz finansijsku podršku Općine Bugojno, te odgovornih, ovaj grad bi mogao vrlo lako dobiti još jednog premijerligaša, te bi građani Bugojna mogli najbolje bh. futsalere gledati u KSC-u.

Svakako u prilog im ide i to što igrački kadar čine većinom domaći igrači uz nekoliko iz Gornjevrbaske regije.

Kada se navijače vrate na utakmice, odnosno u dvorane, nema sumnje da će Iskra Vrbas imati veliku podršku, a sada je i na odgovornima da prepoznaju kvalitetan i organizovan rad kolektiva kojem mnogi predviđaju svijetlu budućnost.

Top Komentari

user1583752673
Bravo Bugojanci moji!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi